Introductie van de wethouder.

Onze VVD Wethouder Mulckhuijse houdt op de website van de Gemeente Zederik een column bij. Wij plaatsen deze sinds kort ook op de website van de VVD afdeling Zederik.

Sinds eind april 2014 mag ik parttime wethouder zijn van de gemeente Zederik. Met een bestuurlijke verantwoordelijkheid die op mijn lijf geschreven is: de portefeuilles Financiƫn, Economische ontwikkeling, Recreatie & Toerisme, Welzijn & sport, Dorpshuizen, Bibliotheken, Digitalisering, Vermindering regeldruk en Gemeentelijk vastgoed. Ik zeg "mag" omdat ik het een eer vind om mij in te zetten voor de inwoners van Zederik.

Ik ben een geboren en getogen Alblasserwaarder/Vijfheerenlander. Zo wonen wij nu nog op 300 meter van het huis waar ik ben geboren, in "De bunker" aan de Bazeldijk Meerkerk.

Wij hebben vier kinderen en met 'aanhang' zijn wij momenteel een gezin van 9 personen. Mijn stelling is: Als je een gezin van 9 stuks kunt managen (gezinsmanager, samen met mijn echtgenote), dan is werk een stuk eenvoudiger. Het helpt als je basis op orde is. Zo genieten wij als we gezond en wel met zijn allen op vakantie zijn: 'quality time'! De laatste jaren hebben we vooral Turkije verkend.

Achtergrond en inspiratie

Inmiddels werk ik 40 jaar in accountancy, interim-management en verandermanagement. Daarbij pas ik concepten toe als de 3 D's: Durven kiezen, Duidelijk zijn en Daadkrachtig handelen. Daarnaast ook de 3 R's: Rust, Reinheid en Regelmaat. Het is goed om de balans te houden. Mijn focus ligt altijd op het vlot trekken van problemen, bruggen te bouwen en oplossings- en toekomstgericht te handelen met daarbij een inspirerende, positieve insteek.

Op dit moment geef ik nog parttime leiding aan de concernadministratie van Rijkswaterstaat (RWS), ben ik RWS ambassadeur Diversiteit en coach ik mensen. Verder onderneem ik acties en ontwikkel ik projecten gericht op het komen tot een Compacte Rijksoverheid.

Al meer dan 40 jaar verricht ik vrijwilligerswerk. Variƫrend van trainer, scheidsrechter tot bestuurlijke functies bij de voetbal, kerk en in de politiek. Al heel wat jaren doe ik aan hardlopen en pak ik regelmatig de racefiets met als afsluiting de sauna. Dat is mijn 3R-moment. Tot mijn 23e jaar heb ik bij SV Meerkerk gevoetbald.

Doelgericht

Ik heb het prima naar mijn zin om wethouder te mogen zijn. Mijn ambities zijn: in een hoog tempo kwaliteitsslagen maken en doelstellingen realiseren zoals die in het coalitieakkoord zijn verwoord. Specifiek op de beleidsterreinen zoals genoemd in mijn portefeuille. Met als hoofdroute "Met vitale kernen, bestuurskrachtig en op eigen kracht in de nieuwe Vijfheerenlanden-gemeente te landen".

In het afgelopen (ruim) half jaar is het o.a. gelukt om een financieel gezonde meerjarenbegroting te realiseren en de besluitvorming over het afgelopen jaren politieke dossier dorpshuizen vlot te trekken en in januari 2015 aan de gemeenteraad voor te leggen. De besluitvorming voor de ombuiging op bibliotheekwerk is in een ver gevorderd stadium. Mijn stelling is 'Wij zijn er voor de inwoners'. Ik ontmoet graag mensen, nodig u uit en zoek u graag op! De digitale snelweg gebruik ik bewust om te laten zien waar we mee bezig zijn en wat we willen bereiken.

Ik zal u regelmatig via weblogs informeren over actuele ontwikkelingen in politiek Zederik. Zie daarvoor mijn twitter en facebookaccount. Laten we er een mooie wisselwerking van maken!