Ondernemers

Ondernemers zijn onmisbaar voor een gezonde economische toekomst. Het zijn ondernemers die investeren in nieuwe ideeën en innovatieve technieken. Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente.

De gemeente zorgt voor een constructieve en groei-faciliterende samenwerking met ondernemers binnen Zederik en investeert in een open relatie met de OKZO
(Overleg Kommissie Zederik Ondernemers).

Een aantrekkelijk winkelbestand in de kernen Ameide, Lexmond en Meerkerk is van toegevoegde waarde voor de eigen inwoners. De gemeente faciliteert en stelt geen onnodige beperkingen aan openings- en sluitingstijden voor winkels.

Onze stelregel: minder regels. De VVD wil vergunningen waar mogelijk afschaffen, samenvoegen of vervangen door een meldingsplicht of algemene regels. Dus bijvoorbeeld geen (aparte) ventvergunning, uitritvergunning, objectvergunning of reclamevergunning meer. De geldigheidsduur van vergunningen wordt verlengd.

De VVD wil dat er één wethouder verantwoordelijk is voor de coördinatie van devermindering van de regeldruk (programmawethouder). Deze wethouder spoort zijn/haar collega’s aan om de regeldruk in hun takenpakket te verminderen.

De gemeente betaalt rekeningen binnen dertig dagen.

De gemeente koopt waar mogelijk duurzaam in en besteedt duurzaam aan, waar de beperking van onnodige reistijd de leidraad is.